Maak kennis met…

Geplaatst op door

In deze nieuwe terugkomende rubriek kunt u elke keer kennismaken met één van onze leden. Deze week is dat met Wilma de Winter uit Katwijk, zij is 20 jaar lid van onze vereniging.

Hoe breng je de dag door: Ik ben huisvrouw met man en 2 kinderen, die alle twee het huis al uit zijn. Oppassen op mijn 3 (bijna 4) kleinkinderen doe ik graag, probeer meestal leuke dingen met ze te doen. Verder doe ik wat voor de vereniging bijv. de snuffelbeurs: we verzamelen goed te verkopen spullen in, van de leden, die verkopen we op een rommelmarkt en/of via marktplaats of facebook. Daarnaast doe ik de koffiecorner en daar moeten ook de nodige boodschappen voor gekocht worden en verzorg het financiële gedeelte. Tevens zit ik in de optreedcommissie, het is niet veel werk, maar als we een optreden hebben moet dat toch in goede banen lopen. In mijn vrije tijd ga ik graag kamperen samen met mijn man, om gewoon lekker uit te rusten.

Welke hobby’s heb je: Kamperen met de caravan, graag een eindje fietsen en natuurlijk volksdansen.

Wat voor dansen vind je leuk en waarom: Israëlisch vind ik het leukst, voor de rest maakt het mij niet uit, uit welk land ze komen want ik vind bijna alles leuk.

Wat is voor jou echt de favoriet: Rachel, Rikud Haprachim, Chedvat ne’urim.

Noem een mooie herinnering: Elk jaar, samen met mijn dochter Connie, naar Doedans in Biddinghuizen/Vierhouten. Een moeder/dochter weekendje. Dit hebben we jaren gedaan en helaas vorig jaar (2016) waarschijnlijk voor het laatst.

Wat maakt, dat je graag je tijd aan volksdansen besteedt: Een hobby is speciaal, dansen is het helemaal. Swingen op de maat, dat is waar het om gaat. Laten zien wat je kunt, en je nergens voor schamen. Dat is mijn hobby. De muziek zet ik op, ik begin te dansen…… en wanneer ik dans, gaat de adrenaline door mijn lijf. Ik ben van de wereld, ik kan helemaal mezelf zijn. Alles vergeet ik even. Ik lach de wereld uit en dans mijn tranen weg.

Noem 3 trefwoorden, waarmee je een avondje volksdansen kunt omschrijven: Ontspanning, leuk en sociaal.

Lijkt u dit ook wat? Wij dansen iedere woensdagavond van 20-22 uur in de Kleine Joannes in Katwijk, voor informatie bel: Elly Bavelaar (071-4034038) of Tinie van der Neut (071-4026075)

 

Maak kennis met ….

In deze nieuwe terugkomende rubriek kunt u elke keer kennismaken met één van onze leden. Deze week is dat met Marlies Haasnoot uit Katwijk, zij is al 23 jaar lid van onze vereniging en ook op de woensdagavond te vinden!

Hoe breng je de dag door: Ik werk in de zorg en heb een contract van 25 uur per week. Ik draai alleen nachtdiensten. In de praktijk betekent dit 6 nachten werken, daarna een week vrij. Ik ben lid van de ondernemingsraad. Dit is een leuke uitdaging om op een andere manier met je werk bezig te zijn. Mijn collega’s kunnen me vinden voor hulp of advies. Verder vragen mijn twee poezen nog de nodige aandacht.

Welke hobby’s heb je: Natuurlijk volksdansen. Ik lees graag literaire thrillers en detectives, maak memoborden en vind het leuk om zelf te naaien en te handwerken. Sinds kort volg ik een cursus aromatherapie, die ik kan toepassen op mijn werk of elders. Bovendien is het gezellig om een paar keer per jaar de dansgroep op rommelmarkten te helpen.

Wat voor dansen vind je leuk en waarom: Mijn voorkeur gaat uit naar kring- en slingerdansen. Land van herkomst: Servië, Bulgarije, Israël. Wat mij het meest aanspreekt zijn de variaties en het ritme van de dansen. Ook de muziek waarbij verschillende instrumenten gebruikt worden vind ik erg mooi.

Wat is voor jou echt de favoriet: De Vlaski.

Noem een mooie herinnering: Er zijn veel mooie herinneringen. Ik zit in de activiteitencommissie en  de voorbereidingen voor een weekend weg met z’n allen of de laatste dansavond van het seizoen geven me veel plezier.

Wat maakt, dat je graag je tijd aan volksdansen besteedt: Het contact onderling vind ik erg belangrijk; je kunt je verhaal kwijt. Volksdansen geeft ontspanning en is heel goed voor je conditie. Je maakt kennis met de cultuur van verschillende landen.

Noem 3 trefwoorden, waarmee je een avondje volksdansen kunt omschrijven: Akoestische muziek, vrolijk en natuurlijk dansen.

Lijkt u dit ook wat? Wij dansen iedere woensdagavond van 20-22 uur in de Kleine Joannes in Katwijk, voor informatie bel: Elly Bavelaar (071-4034038) of Tinie van der Neut (071-4026075)

 

Maak kennis met ….

In deze nieuwe terugkomende rubriek kunt u elke keer kennismaken met één van onze leden. Deze week is dat met Connie de Winter uit Katwijk, zij is begonnen bij de kindergroepen en sinds 2005 bij de volwassenen van onze vereniging !

Hoe breng je de dag door: Ik heb een erg druk leven, ik werk ‘s morgens en begin om 7.15 uur en ben om 12.00 uur klaar. Daarna heb ik de hele middag om te spelen met onze zoon Kees en hond Willem uitlaten. Verder huishoudelijke klussen, Mijn vriend is de hele week weg voor zijn werk.

Welke hobby’s heb je: Ik heb een paar hobby’s, op de eerste plaats dansen. Maar ik hou ook van taarten bakken en ik probeer ook wel eens achter de naaimachine te zitten als ik tijd heb.

Wat voor volksdansen vind je leuk en waarom: Ik vind Schots, Iers en Israëlisch erg leuk, hou wel van pittige dansen en ook dansen met een mooie dansstijl.

Wat is voor jou echt de favoriet: Dat vind ik moeilijk te zeggen, ook omdat ik de namen van de dansen vaak niet weet. Maar meestal zijn dat de dansen met wat pit en snelheid. Als ik de eerste noten hoor weet ik wel wat we gaan dansen.

Noem een mooie herinnering: Mijn eerste keer Doe Dans, dat vond ik geweldig, een heel weekend volksdansen. Lekker in de buitenlucht, met veel mensen die dezelfde passie hebben. De Bals ‘s avonds en overdag de workshops waar je veel nieuwe dansen leert.

Wat maakt, dat je graag je tijd aan volksdansen besteedt: Wat tijd betreft wel wat moeilijker dan vroeger, heb nu een oppas nodig op de woensdag. Ook voor de optredens, dat wil ik wel, maar ja oppas hè. Aangezien mijn moeder ook danst, heb ik weinig oppassers.

Noem 3 trefwoorden, waarmee je een avondje volksdansen kunt omschrijven: Gezellig met een groep mensen. Fanatiek. In Beweging zijn.

.
Lijkt u dit ook wat? Wij dansen iedere woensdagavond van 20-22 uur in de Kleine Joannes in Katwijk, voor informatie bel: Elly Bavelaar (071-4034038) of Tinie van der Neut (071-4026075)

 

Maak kennis met ….

Dianne

In deze nieuwe terugkomende rubriek kunt u elke keer kennismaken met één van onze leden. Deze week is dat met Dianne van Klink uit Hoofddorp, zij is al 28 jaar lid van onze vereniging en ook op de woensdagavond te vinden!

Hoe breng je de dag door: Ik werk 4 dagen in de week als senior begeleider op een dagcentrum voor verstandelijk gehandicapten. Daar geeft ik sinds kort ook op hun niveau volksdansen. Op mijn vrije dag doe ik vrijwilligerswerk bij Buddy Netwerk; ik ben dan maatje voor mensen met verschillende ziektes (bijv. kanker of ME) en ondersteun waar dit nodig is.

Welke hobby’s heb je: Volksdansen natuurlijk! Verder puzzelen (momenteel met name kruiswoordpuzzels).  Ik houd van Engelse detectives kijken (zoals Scott & Baileys, Lewis, of Follow the Money). Ook houd ik van hardlopen, met name ook voor uitdagingen (sponsorloop, circuit loop, mud-race e.d.)

Wat voor volksdansen vind je leuk en waarom: Vooral dansen uit de Balkan (Roemeens, Bulgaars),  maar ook Israëlische dansen.  De muziek vind ik mooi; de moeilijkheidsgraad van de passen en de snelheid van de dansen vind ik aantrekkelijk. Ook de variatie vind ik fijn.

Wat is voor jou echt de favoriet: Ik heb niet één speciale favoriet. Kraidunavsko (een Bulgaarse dans) vind ik nog steeds een leuke dans, al is hij wel uit de oude doos; van de meer recent aangeleerde dansen is Av Harachaman (een Israëlische dans) favoriet.  Ani Eshtagea (nog een Israëlische dans) dans ik ook graag; met die dans hebben we jaren geleden ons nieuwe internationale kostuum gepresenteerd. Ik houd van vlotte, pittige dansen.

Noem een mooie herinnering: Het eerste festival dat we in Katwijk hebben georganiseerd. Ik was toen o.a. voorzitter en vond het geweldig om dit met elkaar te doen. Er waren verschillende dansgroepen uitgenodigd, die in het dorp optraden; we hadden een draaiboek gemaakt en alles liep goed! Met als knaller een prachtig eindfeest in Tripodia. Daarnaast heb ik mooie herinneringen aan de weekenden weg met de vereniging. Het is altijd weer een feest (de spelletjes, het dansen en de lol die we met elkaar beleven).

Wat maakt, dat je graag je tijd aan volksdansen besteedt: Ik doe het al vanaf mijn jeugd, ik houd sowieso van dansen in het algemeen. Ik houd van de variatie, de uitdaging om nieuwe, soms moeilijke passen te leren, te genieten,  lol te hebben, het samen doen, ook als je op een festival bent met anderen. Ik ben al zo lang bij deze vereniging, waar we bijna “opgroeien” met elkaar en daarbij veel lief en leed delen, maar vooral ook heel veel plezier hebben. Ik persoonlijk vind het een fantastische vereniging met een zeer actief bestuur en commissies; het is goed, serieus georganiseerd en toch gezellig.
Ook als je even minder fit bent of minder goed in je vel zit of iets vervelends hebt meegemaakt, kun je je dan even je heerlijk uitleven; daarna ga je opgeknapt naar huis; dat ervaar ik dan zeker.

Noem 3 trefwoorden, waarmee je een avondje volksdansen kunt omschrijven: Plezier, Leren, Fit & Gezondheid.

Lijkt u dit ook wat? Wij dansen iedere woensdagavond van 20-22 in de Kleine Joannes in Katwijk, voor informatie bel: Tinie van der Neut (071-4026075) of Elly Bavelaar (071-4034038)