Oude nieuwsberichten van de oude website van Volksdansgroep Katwijk (2014-2007).

11/09/2014 Parels van Katwijk

Aanstaande zaterdag 13 september is er weer ‘Parels van Katwijk’! Tussen 13 en 16 uur bij het Wilhelmina schoolplein in Rijnsburg zal er gedanst worden door Volksdansgroep Katwijk. Komt dat zien!

Parels-van-Katwijk-2014-poster-voorkantParels-van-Katwijk-2014-poster-achterkant

21/01/2014 Workshop Bulgaars door Bianca de Jong

Bulgaars-2014-workshop

11/10/2013 Instuif bij Volksdansgroep Katwijk op zaterdag 9 november 2013

Schrijf het vast in je agenda: zaterdagavond tussen 20 en 23:30 uur instuif onder leiding van Irene Kooymans bij Volksdansgroep Katwijk! De avond vindt plaats in de gymzaal (gymschoenen mee!) van de Leidse Buitenschool, Duinoordweg 2-4 in Katwijk. Klik op de flyer voor meer informatie. Tot dan!

Instuif_9_nov_2013

2/8/2013 Beginnerscursus 2013

Het lijkt misschien nu nog wat vroeg, maar voor je het weet is het weer zover: het nieuwe dansseizoen! Vanaf woensdag 4 september gaan de lessen weer van start in de gymzaal van de Leidse Buitenschool aan de Duinoordweg 2-4 in Katwijk. Ook nieuwe mensen zijn van harte welkom om eens een kijkje te nemen of een proefles te volgen.
Vanaf 2 oktober zal er een Beginnerscursus Internationale Dans van start gaan, gegeven door dansdocente Irene Kooymans. Gedurende acht weken kunnen beginnende dansers kennis maken met zowel de gezellige groep als de dans, muziek en folklore van uiteenlopende landen. Kom zelf ervaren hoe leuk volksdansen is en geef je snel op! Opgeven kan telefonisch bij Tinie van der Neut tel. 071-4026075, Willy Zweers tel. 071-4028977 of Elly Bavelaar tel. 071-4034038 of per e-mail naar info@volksdansgroepkatwijk.nl. Op de beginnerscursus pagina vind je meer informatie over de cursus. Voor verdere vragen kunt u gerust contact opnemen.

Foto’s van de ALV staan online!

Tijdens de laatste algemene ledenvergadering waren er maar liefst 8 leden die bloemen kregen! Marlies Haasnoot en Margareth Messemaker zijn 20 jaar lid en kregen bloemen. Dianne van Klink, Tinie van der Neut, Thea Giesbers en Wim Kuijper zijn 25 jaar lid. Zij kregen bloemen en een prachtig gegraveerd glas. Corrie Kroon (niet op de foto) kreeg bloemen en is maar liefst 35 jaar lid van Volksdansgroep Katwijk. Froukje Elsgeest kreeg bloemen na 10 jaar trouwe dienst als penningmeester van de vereniging. Met al die mooie bloemen kan de lente niet meer stuk! Zie de fotopagina voor meer foto’s.

alv_2013_leden

6/2/2013 Workshop 1,2 in de maat!

Woensdagavond 27 februari as. geeft Irene Kooymans een dans workshop ‘1,2 in de maat’, waarin verschillende maatsoorten aan bod zullen komen. De workshop is van 20:00 uur tot 22:00 uur in de gymzaal aan de Duinoordweg 2-4 te Katwijk (gymschoenen mee!). Op deze avond zijn niet-leden ook van harte welkom! De entree bedraagt 5 euro. Zie de flyer voor meer informatie.

workshop_12indemaat_groot

14/12/2012 Nieuwjaarsinstuif 2013!

2012 is alweer bijna ten einde, en dat betekent dat er weer een frisse start gemaakt kan worden. Op woensdagavond 9 januari 2013 zal Volksdansgroep Katwijk het nieuwe jaar inluiden met een nieuwjaarsinstuif! Iedereen is van harte welkom tussen 20:00 en 22:30 uur in de gymzaal (dus graag gymschoenen mee!) van de Leidse Buitenschool (Duinoordweg 2-4, Katwijk). De instuif is onder leiding van Irene Kooymans en bedraagt voor niet-leden 5 euro entree (leden gratis). Dat mag je niet missen! (klik op de flyer voor meer informatie)

nieuwjaarsinstuif_2013_geelst

6/9/2012 Open Avond 19 september!

Woensdagavond 19 september as. is het zover: de open avond! Altijd al eens kennis willen maken met Volksdansgroep Katwijk? Op zoek naar een leuke work-out, gezelligheid, cultuur, traditie en dans tegelijk? Dan is internationale dans iets voor jou! Kom vrijblijvend kijken en/of mee dansen van 20:00 uur tot 22:00 uur in de gymzaal aan de Duinoordweg 2-4 te Katwijk (gymschoenen mee!). Koffie en thee is gratis. Klik ook op de flyer voor meer informatie.

flyer_openavond_2012

28/06/2012 Zomervakantie

Het is eind juni, en dat betekent dat het seizoen er alweer bijna op zit. 4 juli is de laatste les voor de volwassenengroep. Op de danslijst pagina staat de danslijst van het seizoen 2011-2012, inclusief alle nieuw aangeleerde dansen. Zo kun je gemakkelijk nog eens opzoeken wat je ook alweer allemaal hebt geleerd afgelopen jaar. Om het seizoen af te sluiten is er op vrijdag 6 juli een barbeque bij strandtent Key West in Katwijk.
Een fijne zomervakantie en tot 29 augustus!

31/03/2012 Marian 20 jaar lid!

Voor de algemene ledenvergadering op 21 maart jl. had Connie de Winter een prachtige lentetaart gemaakt. Iedereen kreeg een stuk bij de koffie of thee, en het was heerlijk. Verder is Marian Weststrate dit seizoen 20 jaar lid, dus werd ze in het zonnetje gezet met een bos bloemen. Op de fotopagina staan nieuwe foto’s van de ALV, de snuffelbeurs in Roelofarendsveen en binnenkort ook de foto’s van de instuif. Hou de site in de gaten!

marian_weststrate_20jaarlid_2012

10/03/2012 Instuif bij Volksdansgroep Katwijk

Op zaterdagavond 24 maart 2012 organiseert Volksdansgroep Katwijk een dansinstuif! Het vindt plaats in de gymzaal (gymschoenen mee) van de Leidse Buitenschool, Duinoordweg 2/4 te Katwijk. O.l.v. Irene Kooymans kan er gedanst worden tussen 20:00 en 23:30 uur. Kosten €5. Zie ook de flyer voor meer informatie!

instuif_24032012_vdgk

17/02/2012 Workshop Nieuw Nederlands was een succes!

Toen half Nederland afgelopen weekend op de valreep genoot van het winterse weer, trokken veel dansliefhebbers uit de regio zaterdagmiddag hun schaatsen vast uit, om een aantal Nieuw Nederlandse dansen aan te leren. Maartje Ligthart verzorgde de workshop en leerde 4 nieuwe dansen aan alle aanwezigen. De middag werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd van soep met broodjes. Het was een succes, ondanks de vaderlandse gevoelens rondom de Elfstedenkoorts, hebben veel mensen besloten hun vaderlandse gevoelens door middel van dans tot uiting te laten komen. Iedereen hartelijk bedankt voor jullie komst! Op de fotopagina kunnen jullie nog even nagenieten.
Voor wie voorlopig nog geen genoeg heeft van dansen, zaterdag 24 maart wordt er een dans-instuif verzorgd door Volksdansgroep Katwijk. Iedereen is welkom. Schrijf die avond dus vast in je agenda. Tot dan!

15/11/2011 Optreden bij Pieremachochel en instuif in Katwijk

Afgelopen zaterdag heeft Volksdansgroep Katwijk een optreden verzorgd bij Pieremachochel in Utrecht. Er werden Hollandse dansen gedaan. Aansluitend heeft Tinie met de leden van Volksdansgroep Katwijk alle aanwezigen 4 Nederlandse dansen aangeleerd. Hierna leerden zij op live muziek Nederlandse dansen van Pieremachochel en zodoende ontstond er een uitwisseling van dansen aan elkaar. Het is een geslaagde dansavond geworden.
Verder vond er twee weken geleden een instuif plaats bij Volksdansgroep Katwijk. Ook dit was een geslaagde avond. Voor herhaling vatbaar dus! Foto’s van zowel het optreden bij Pieremachochel als de instuif zijn terug te vinden op de fotopagina.

26/09/2011 Feestelijk eerste optreden van het seizoen in Noordwijk

Afgelopen zaterdag werd de Nationale Burendag gevierd op het terrein van ´s Heeren Loo in Noordwijk. Het thema was “Oud Hollands”. Volksdansgroep Katwijk liet de Hollandse serie zien in bijpassend kostuum (Volendam, Marken en Katwijk). Iedereen had plezier tijdens deze zonnige dag!

optreden_sheerenloo_2011

31/07/2011 Zomernieuws

Beter laat dan nooit: gefeliciteerd Matthijs! Tijdens de laatste les van het afgelopen seizoen trakteerden Matthijs en Connie een prachtige zelfgemaakte taart met het logo van Volksdansgroep Katwijk erop, vanwege het feit dat Matthijs is geslaagd voor zijn havo diploma.

matthijs_geslaagd2011
Zou er in het nieuwe seizoen weer zoveel lekkers voor tijdens de koffie zijn? Nog een paar weken, en dan zullen we zien! Vanaf woensdag 17 augustus 2011 kan er weer volop gedanst worden. Tot dan!

18/06/2011 Flashmob tijdens extra lange koopavond in Katwijk aan Zee

Op vrijdagavond 17 juni 2011 heeft er een flashmob plaatsgevonden tussen het winkelend publiek tijdens de extra lange koopavond in het centrum van Katwijk aan Zee. Rond 20:15 en 21:30 uur dansten de leden van Volksdansgroep Katwijk in de princestraat, ter hoogte van de livera. De choreografie is gemaakt door dansleidster Irene Kooymans, en bevat dansen uit Afrika, de Balkan en West-Europa. Zie onderstaande video’s om nog eens na te genieten, en de fotopagina voor foto’s!

https://www.youtube.com/watch?v=xTw36twYs2k
 https://www.youtube.com/watch?v=BH4CDMlh0LQ
 

9/5/2011 Nieuwe foto’s online

In de maand april zijn er een hoop leuke activiteiten geweest, en om hier nog even van na te kunnen genieten, staan er foto’s online op de fotopagina. Eerst het weekendje weg op 1,2 en 3 april, en toen op 20 april een optreden bij RKBO de Horizon in Katwijk. Dit was in het kader van een landenproject. Er werden 5 dansen gedanst, de Glazen dans uit Holland, The Willow tree uit Engeland, Avre tu uit Israël, Lucky seven/jiffy mixer uit Amerika en Amerilletje uit Holland. Acht paren traden op in verschillende kostuum uit verschillende landen. Van het Hollands werd het Katwijks en Volendams gedragen. Verder droeg men het Amerikaanse, Internationale en Israëlisch kostuum.
Later die dag kwam de paashaas langs! Ook hier zijn foto’s van te zien op de fotopagina. Veel kijkplezier!

11/03/2011 Agenda update & 25 jaar lid!

Tijdens de algemene ledenvergadering van afgelopen woensdag 9 maart, is Gerda Haasnoot in het zonnetje gezet omdat zij dit jaar 25 jaar lid is bij Volksdansgroep Katwijk!

gerda25jaarlid
Zij kreeg een glas met daarin het logo van Volksdansgroep Katwijk erin gegraveerd, en een mooie bos bloemen. Ook namens deze weg, van harte gefeliciteerd Gerda!
Naast dit heugelijke feit, is de agenda op de website weer geupdate. En op de fotopagina zijn nog een aantal leuke foto’s te vinden, van onder andere de workshop Scandinavische dans die Annelies Tijman in februari verzorgde. Binnenkort meer!

10/12/2010 Sinterpietenkerstman op bezoek en nieuwe foto’s online!

Woensdag 8 december was de Sinterpietenkerstman op bezoek bij Volksdansgroep Katwijk. In verband met de bezuinigingen zijn de Kerstman, Sinterklaas en Zwarte Piet gefuseerd in 1 persoon en werden de leden gelijk aan het werk gezet: een spelletje Bingo! Na een valse Bingo van Rob, had Marry al gauw Bingo en zij had de eerste prijs te pakken; een hele grote speculaaspop!
Daarna deelde Sinterpietenkerstman de mandarijnen uit. En gingen we allemaal aan de koffie en de thee. Het was heel gezellig!
Onze stagiaire Sascha van Duijn heeft trouwens een Toples gegeven afgelopen woensdag. Complimenten namens de hele groep!
Op de fotopagina zijn foto’s te vinden van het bezoek van Sinterpietenkerstman, en er staan inmiddels ook foto’s online van de beginnerscursus, en de uitreiking van de oorkonde. Bovendien staan er foto’s van de laatste rommelmarkt online, en op de agendapagina zijn de nieuwe inleverdata voor rommelmarktspullen te vinden.

02/09/2010 Het nieuwe seizoen is begonnen

Op woensdag 18 augustus 2010 is het nieuwe dansseizoen van start gegaan. Sinds die tijd is er alweer een hoop gebeurd. Jongerenwerkgroep IDNH (Internationale Dans Noord-Holland) heeft een Flashmob Werelddans georganiseerd, waarbij jongeren ‘spontaan’ beginnen te dansen op drukke plaatsen zoals bijvoorbeeld Schiphol Plaza of de Grote Markt in Haarlem. Dit ter promotie van volksdans, met name onder jongeren, en om hen hopelijk zo enthousiast te maken om zelf ook te gaan volksdansen. Enkele jonge leden van Volksdansgroep Katwijk deden hier aan mee, en de foto’s hiervan zijn te vinden op de fotopagina.
Daarnaast is de agendapagina weer up-to-date, en staat de nieuwe danslijst van het seizoen 2010-2011 op de danslijstpagina. Op woensdag 15 september start er een beginnerscursus Internationale Dans bij Volksdansgroep Katwijk. Wilt u graag kennismaken met Internationale Dans? Dan is dit uw kans! Voor opgave en meer informatie, zie de beginnerscursuspagina.

18/06/2010 Nieuwe foto’s online & zomervakantie in zicht

We naderen het einde van het seizoen, maar voor het zover is blikken we nog even terug op wat er geweest is. Op de fotopagina staan een hele hoop nieuwe foto’s, waaronder van de eerste dansles op de nieuwe locatie, het optreden in Alphen a/d Rijn eind mei, en ten slotte een aantal foto’s van de kippenloop dit jaar, waar weer een aantal leden aan mee deden. Woensdagavond 30 juni is de laatste les van dit seizoen, en vrijdag 2 juli zal er voor de leden die willen een etentje zijn. Opgeven voor het etentje kan bij Tinie op woensdagavond. Het nieuwe dansseizoen start weer op woensdag 18 augustus. Voor meer informatie, zie ook de volwassenengroeppagina. Alvast een fijne zomervakantie gewenst!

03/05/2010 Vanaf 12 mei dansen op een andere locatie!

Vanaf woensdag 12 mei aanstaande danst de volwassenengroep niet meer wekelijks in zalencentrum Tripodia, maar in de gymzaal van de Leidse Buitenschool (Duinoordweg 2-4, 2224 CD Katwijk). Het is een gymzaal, dus zaalschoenen zijn verplicht! Iedereen is van harte welkom om de nieuwe locatie te komen bekijken, en gezellig mee te dansen natuurlijk!
Verder staan er op de fotopagina nog een hoop nieuwe foto’s van de jubileumfeestdag online.

27/04/2010 Eerste foto’s jubileumfeestdag online

Afgelopen zaterdag was een zeer geslaagde jubileumfeestdag. ‘s Morgens kwamen leden en oud-leden bijeen om het dansplezier van de afgelopen 35 jaar door middel van foto’s weer even terug te halen. Na te hebben genoten van een bakje koffie met gebak, is er een groepsfoto gemaakt. Deze staan al online op de fotopagina.
‘s Middags zijn er een zevental leuke nieuwe dansen aangeleerd door gastdocenten Angela Reutlinger en Wijnand Karel. Na een rijkelijk warm- en koudbuffet ging iedereen vanaf 8 uur ‘s avonds los op de live muziek van Kaleb. De opkomst was hoog, en dat maakte het een hele gezellige avond. Tussendoor waren er ook nog twee schitterende optredens verzorgd door Holland Express, dus als u er niet bij was, dan heeft u heel wat gemist! Maar treur niet, want het plezier is fotografisch vastgelegd, en vanaf nu te zien op de fotopagina van deze site. Hou de site in de gaten, want de komende tijd komen er nog meer foto’s bij!

22/04/2010 20 jaar lid!

Behalve het heuglijke feit dat Volksdansgroep Katwijk 35 jaar bestaat, is er nog meer te vieren. Dit jaar zijn er namelijk vier leden precies 20 jaar lid! Froukje Elsgeest, Jenny Barnhoorn, Marry Koopman en Ruud van der Neut werden op de algemene ledenvergadering van 24 maart jl. in de bloemetjes gezet.

20jaarlid_2010

16/04/2010 Meer leuke oude foto’s & het feest is in zicht!

Op de geschiedenis pagina staan weer heel wat nieuwe oude foto’s! En dit keer staat er ook een foto waarvan niet meer bekend is waar hij precies vandaan komt. Bent u vroeger lid geweest van Volksdansgroep Katwijk, en staat u misschien op die foto, of kent u mensen die erop staan, dan kunt u ons misschien wel helpen met het achterhalen van het jaartal en het verhaal achter deze foto! U kunt een berichtje achterlaten in het gastenboek op deze site, maar u mag natuurlijk ook langskomen op de reünie aanstaande zaterdag 24 april 2010 (wel even aanmelden!). Voor meer informatie, zie ook de jubileumfeest pagina.

03/04/2010 Nieuwe foto’s online!

Op de Geschiedenis pagina staat weer een nieuwe foto uit de oude doos, dit keer een foto uit het jaar 1985. En op de fotopagina zijn foto’s te vinden van Volksdansgroep Katwijk op de rommelmarkt in Boskoop van 13 maart jl. Tevens staat er onder de foto’s een verhaaltje geschreven door Matthijs, die voor de eerste keer mee ging helpen bij de rommelmarkt. Komende weken zullen er nog meer leuke foto’s en verhalen verschijnen, dus hou de site goed in de gaten!

12/03/2010 Jubileumfeest pagina online

Op de speciale jubileumfeest pagina kunt u meer informatie vinden over de feestdag op zaterdag 24 april 2010!

09/03/2010 24 april & leuke foto’s uit de oude doos!

Dit jaar bestaat Volksdansgroep Katwijk 35 jaar! En dat moet natuurlijk gevierd worden. De feestdag is aanstaande zaterdag 24 april 2010 in Zalencentrum Tripodia te Katwijk. ‘s Middags zijn er workshops en ‘s avonds is er een jubileumbal onder leiding van orkest Kaleb, en met optredens van de Holland Express! Voor meer informatie, zie bovenstaande flyer. Deze week komt er uitgebreidere informatie online te staan. Hou de site dus in de gaten!
Verder staan er op de geschiedenispagina nog twee leuke oude foto’s uit 1995 en 1998. Als je een reactie daarop achter wilt laten, kan dat in het gastenboek.

01/02/2010 Sponsoring door Schipholfonds en andere nieuwtjes

De feestdag op zaterdag 24 april 2010 die Volksdansgroep Katwijk organiseert ter gelegenheid van het 35jarig bestaan, zal deels gesponsord worden door het Schipholfonds! We hebben 3000 euro mogen ontvangen, voor het organiseren van een dergelijk cultureel evenement. Meer inhoudelijke informatie over de dag zal snel volgen.

Omdat Volksdansgroep Katwijk dit jaar 35 jaar bestaat, is het onderdeel ‘Geschiedenis’ op deze site aangevuld met een foto van vroeger. Het idee is om ongeveer iedere maand een foto erbij te plaatsen uit een andere periode. De eerste foto komt uit 1985. Voor het geven van reacties, kunt u terecht in ons gastenboek.

Verder zijn er nog een aantal foto’s bij gekomen op de fotopagina, o.a. van de nieuwjaarsreceptie en van een workshop die Irene Kooymans gaf aan de medewerkers van Villa Oranjepark te Oegstgeest.

29/10/2009 Workshop Sibylle Helmer & nieuwe foto’s

Jaarlijks nodigt Volksdansgroep Katwijk een gastdocent uit, die een workshop verzorgt voor Volksdansgroep Katwijk en andere belangstellenden. De eerst volgende workshop zal zijn op woensdag 18 november 2009, om 20:00 uur in zalencentrum Tripodia te Katwijk. De workshop wordt dit jaar verzorgt door Sibylle Helmer, die diverse dansen van haar nieuwe CD, Et Voila!, aan zal leren. Voor meer informatie, klik op de poster hiernaast, of het kopje ‘Workshops’.Internationaal09

Verder staan er nog wat nieuwe foto’s online, van de rommelmarkt bij Vliegveld Valkenburg afgelopen 17 oktober. Zie hiervoor het kopje ‘Foto’s’.

11/09/2009 Nieuwe agenda-items, vernieuwd overzicht van de danslijsten

Na een zeer dansrijk weekend voor een flink aantal van de leden van Volksdansgroep Katwijk, was het wel weer eens tijd voor een update. De foto’s van afgelopen weekend (Doe Dans Festival 2009) komen zo snel mogelijk op de site te staan, waarschijnlijk in de loop van volgende week. Tot die tijd kunnen jullie wel alvast de nieuwe agenda-items bekijken. Ook dit seizoen gaat de choreografie weer eens in de maand geoefend worden. Voor de exacte avonden, zie de agenda. Op vrijdag 6 november verzorgt Volksdansgroep Katwijk ‘s middags een optreden in ‘t Hofflants Huys te Voorschoten. En op woensdag 18 november wordt er een workshop gegeven door Sibylle Helmer. Op 19 september brengt zij een CD uit met haar (zelfgemaakte) dansen. Een aantal van deze dansen zal zij 18 november aanleren. Ook niet-leden zijn van harte welkom bij deze workshop! Meer informatie volgt snel.
Nog een nieuwtje op de site is de danslijst-pagina. Na lange tijd is dit onderdeel van de site weer up to date, met een overzicht van alle dansprogramma’s van de afgelopen seizoenen, en tevens het huidige seizoen.

31/08/2009 Start nieuw seizoen

Het nieuwe dansseizoen is weer van start gegaan. Afgelopen woensdag was de eerste les voor de volwassenengroep. Voor de kindergroepen start er op dit moment geen nieuw dansseizoen. De dansdocente, Saskia van der Zwart, is voor een aantal maanden verhinderd, en er zijn geen aanmeldingen gekomen van nieuwe kinderen. Er wordt wel gezocht naar nieuwe dansleiding, en gepromoot voor nieuwe aanmeldingen. Zodra er een dansdocent is gevonden en de groep groot genoeg is, kan er weer een nieuw kinderdansseizoen worden gestart. Hou hiervoor de site goed in de gaten.

23/06/2009 Allemaal nieuws

De laatste tijd is er veel gebeurd! Er staan een hele hoop nieuwe foto’s online, van een aantal optredens, een kijkles bij de kindergroepen, de kippenloop en de laatste les van de kindergroepen. Ze zijn allemaal terug te vinden op de fotopagina. De laatste serie foto’s is op een iets andere manier te zien dan jullie gewend zijn. De webmaster heeft namelijk besloten om over te stappen naar Picasa in plaats van mijnalbum.nl. De voordelen voor de kijkers zijn dat de foto’s sneller online zullen staan, dat het geheel overzichtelijker is, en dat jullie per foto commentaar achter kunnen laten. Mocht het niet lukken om de foto’s te bekijken, neem dan even contact op met de webmaster (webmaster (at) volksdansgroepkatwijk.nl).
Ook de agenda is weer up-to-date. 4 juli aanstaande zal de volwassenengroep een optreden verzorgen bij Buurtcentrum Vogelvlucht in Leiden. En woensdag 1 juli kan er voor het laatst voor dit seizoen geoefend worden voor de choreografie. De laatste les van de kindergroepen is inmiddels geweest, en de laatste les van de volwassenengroep vindt plaats op woensdag 8 juli. Iedereen alvast een hele fijne vakantie gewenst, en als je het dansen mist, neem dan maar even een kijkje op de website (en schrijf wat in het gastenboek!).

Groetjes van de webmaster! (Saskia Zweers)

15/04/2009 Foto’s workshops vrijgezellen en studenten!

In de afgelopen twee weken zijn er twee workshops gegeven door de dansdocente van de volwassenengroep: Irene Kooymans. De ene was op 4 april en was in het kader van een vrijgezellenfeest. En de andere workshop werd gehouden op 9 april voor een groep studenten uit Leiden. Beiden workshops gingen erg goed en waren vooral heel gezellig! Voor de mensen die er niet bij waren, die kunnen de sfeer nog proeven door de foto’s te bekijken. Ze zijn te vinden op de fotopagina. Veel kijkplezier, en op naar de volgende workshop!

10/04/2009 25, 31 en 34 jaar!

25 maart jongstleden was de Algemene Ledenvergadering, en halverwege werd deze onderbroken om twee bijzondere leden eens even in het zonnetje te zetten: erelid Corrie is dit seizoen namelijk al 31 jaar lid van Volksdansgroep Katwijk! En Willy Zweers is dit seizoen 25 jaar lid van de vereniging. En dat is nog niet alles, want 1 april 2009 is Volksdansgroep Katwijk zelf 34 jaar geworden!

CorrieWilly3125

cake34
Om al deze heuglijke feiten te vieren, hebben Corrie en Willy een presentje gehad namens de hele vereniging. En op initiatief van voorzitster Elly Bavelaar werden alle leden op woensdag 1 april getrakteerd op een zelfgebakken cakeje met 34 erop.

29/03/2009 Nieuwe foto’s online

Het heeft even geduurd, maar er zijn weer wat vernieuwingen te vinden op de site! Afgelopen vrijdag heeft de volwassenengroep van Volksdansgroep Katwijk 3 optredens gedaan bij Stichting de Bruggen te Zwammerdam. Alle drie de keren werd de Hollandse serie gedanst, en dat ging erg goed. Het was een leuke middag voor de dansers, maar ook vooral voor het publiek. Wilma de Winter heeft foto’s gemaakt, en die zijn te zien op de site (zie de fotopagina).
Verder heeft Volksdansgroep Katwijk vorig weekend met een kraam in de groenoordhallen te Leiden gestaan op de megamarkt. We hebben weer aardig wat geld in het laadje kunnen krijgen voor de vereniging. Van de rommelmarkt zijn ook enkele foto’s terug te vinden op de fotopagina.

15/01/2009 Foto’s Nieuwjaarsborrel 2009

De foto’s van de nieuwjaarsborrel en de eerste dansles van 2009, staan nu online op de fotopagina. Veel kijkplezier!

27/12/2008 Optredens van alle groepen

Een week geleden waren er optredens van alle groepen van Volksdansgroep Katwijk. Op vrijdag 19 december hebben de kindergroepen een optreden gegeven tijdens de Winterkoopavond in het centrum van Katwijk aan Zee. En de dag erna stond de volwassenengroep te dansen in Villa Oranjepark te Oegstgeest. Voor iedereen die er niet bij kon zijn, of die het nog een keertje wil herbeleven: de foto’s zijn te vinden op de fotopagina. Veel plezier, en alvast een fijne jaarwisseling aan iedereen!

29/11/2008 Foto’s rommelmarkt en bezoek Zwarte Pieten

Vorig weekend stond Volksdansgroep Katwijk met een kraam op de Megamarkt in de Groenoordhallen te Leiden. Er zijn weer aardig wat spullen verkocht, en verder was het vooral weer erg gezellig! Om de sfeer een beetje te proeven staan er foto’s op de fotopagina.
Maar dat is nog niet alles, want afgelopen vrijdag kwamen er zwarte pieten op bezoek bij de kindergroepen! Hier zijn ook foto’s van gemaakt, en die zijn ook te vinden op de fotopagina. Veel kijkplezier!

14/11/2008 Foto’s workshop en update agenda

De agenda is zojuist weer geupdate. Voor de meest actuele planning, ga naar de agendapagina.
Verder zijn afgelopen week de foto’s online gezet van de Workshop Turks die gegeven werd door Turgay Onatli. Mocht u dit nog niet opgemerkt hebben, neem dan even een kijkje op de fotopagina. Veel kijkplezier!

11/10/2008 Workshop Turkse dans & optreden Alphen a/d Rijn

Op woensdagavond 5 november zal Turgay Onatli een workshop Turkse dans geven bij Volksdansgroep Katwijk. Iedereen is welkom op deze avond! Voor leden en deelnemers aan de beginnerscursus is deze avond gratis, voor niet-leden is het 5 euro. Het begint om 20:00 uur en het is in de grote zaal van het Tripodia, Hoornesplein 155 te Katwijk. Kijk voor meer informatie op de workshoppagina op deze site.

Verder is de agenda weer geupdate met een optreden van de volwassenengroep in Alphen a/d Rijn op donderdag 30 oktober. Het optreden vind plaats in Zorgcentrum St. Joseph aan de Hoflaan 3, het het begint om 19:30 uur. Ook de data voor het oefenen zijn te vinden in de agenda.

Op de fotopagina zijn foto’s toegevoegd van de uitreiking van een presentje aan Tinie van der Neut en Willy Zweers voor alle jaren inzet bij het kindervolksdansen. Al vanaf het begin, in 1992, zijn Tinie en Willy actief geweest bij de kindergroepen. Maar vanaf dit seizoen hebben ze een stapje terug genomen, en hebben ze de lessen uit handen gegeven aan Saskia van der Zwart. Het presentje was een digitaal vervaardigd fotoboek met daarin allerlei foto’s van 1992 t/m 2008 van allerlei lessen, optredens en groepfoto’s van de kindergroepen. Ze waren er erg blij mee. Nieuwsgierig hoe het eruit zag? Check de foto’s op de fotopagina!

02/09/2008 Start van het nieuwe dansseizoen en foto’s Doe Dans Festival 2008

Het is weer bijna zover…de start van het nieuwe dansseizoen! Voor de volwassenengroep beginnen de lessen weer vanaf woensdag 3 september. De beginnerscursus voor volwassenen begint op woensdag 17 september. De kindergroepen beginnen op vrijdag 12 september met een nieuwe dansdocente. Voor meer informatie over tijden, locaties en dergelijken, kunt u kijken op de pagina’s te vinden in het menu.

Afgelopen weekend werd het jaarlijkse Doe Dans Festival georganiseerd. Hierbij waren dit keer wel 28 mensen van Volksdansgroep Katwijk aanwezig! Diverse mensen hebben foto’s gemaakt, en een deel daar van is nu online te zien op de fotopagina. Veel kijkplezier!

07/07/2008 Nieuwe dansdocente voor de kindergroepen

Komend dansseizoen wordt even anders dan anders voor de kindergroepen: een nieuw seizoen, een nieuwe docente! Ze heet Saskia van der Zwart, is 23 jaar oud, en zij doet de opleiding voor dansdocent (werelddans, flamenco, moderne, klassieke en jazzdans). Naast het lesgeven bij de kindergroepen van Volksdansgroep Katwijk, geeft zij ook les bij andere verenigingen aan kinderen en volwassenen.

Even kennismaken:

SaskiavdZwart-collage

06/07/2008 Foto’s van BBQ en meer foto’s op de boot

Gisteravond was de barbecue van de volwassenengroep, en het was weer erg gezellig. Voor foto’s, zie de fotopagina. Op de fotopagina zijn overigens nog meer foto’s te vinden van de afsluitende les van de kindergroepen. Er zijn door diverse mensen foto’s gemaakt vanaf de kant, toen alle kinderen aan boord gingen. Ook erg leuk om te zien, dus check de fotopagina!

05/07/2008 Afsluiting van het dansseizoen bij de kindergroepen

Gisteravond was de afsluiting van het dansseizoen voor de kindergroepen. Dit was een hele speciale dansles, want in plaats van dansen werd er een stukje gevaren op een boot. Daarna werd de avond afgesloten met het eten van poffertjes. Voor foto’s van deze gezellige avond, zie de fotopagina.
Vanavond is er een barbecue georganiseerd voor de volwassenengroep. Als hierbij ook leuke foto’s worden gemaakt (ondanks de regen), dan zullen deze komende week op de site verschijnen. Houd de website deze week dus in de gaten.

29/06/2008 Foto’s van optreden Villa Oranjepark

Afgelopen dinsdagavond gaf de volwassenengroep een optreden bij Villa Oranjepark in Oegstgeest. Eerst werd de Hollandse serie gedanst, en daarna de Amerikaanse serie. Na afloop van het optreden hebben we ook nog samen gedanst met de bewoners. Dat was ook erg gezellig. Voor een fotoverslag van het optreden, zie de fotopagina.

22/06/2008 Foto’s van de extra lange koopavond

Afgelopen vrijdagavond was er een extra lange koopavond in het centrum van Katwijk, en Volksdansgroep Katwijk was hierbij aanwezig. De kindergroepen hebben een geslaagd optreden gegeven, en vervolgens heeft de volwassenengroep ook nog een tijdje gedanst. Op de fotopagina staan een heleboel foto’s van deze avond. Om te kijken hoe gezellig het was: check de fotopagina.

14/06/2008 Foto’s van de Kippenloop!

Een aantal van onze leden van Volksdansgroep Katwijk doet vandaag mee aan de Kippenloop! Er zijn al foto’s van ze gemaakt, en die kan iedereen nu bekijken op de fotopagina. Veel loop/kijkplezier!

08/06/2008 Foto’s van de kinderen en inzamelen rommelmarktspullen

Op de fotopagina zijn nu een aantal foto’s te vinden die een impressie geven van een volksdansles op vrijdagavond van de kindergroepen. Leuk om dat eens te zien. Daarnaast nog iets heel anders: heeft u nog spullen voor de rommelmarkt over? Deze kunt u weer inleveren op de Ambachtsweg 32 A op donderdagavond 3 juli. Voor meer informatie, zie de agenda pagina.

30/05/2008 Optreden in Villa Oranjepark

Op donderdagavond 26 juli zal Volksdansgroep Katwijk een optreden verzorgen voor de bewoners van Villa Oranjepark te Oegstgeest. Er wordt een Hollandse en Amerikaanse serie gedanst. De oefenavonden voor dit optreden zijn maandag 16 en 23 juni.

09/05/2008 Dianne en Marion getrouwd!

Vandaag was een hele bijzondere dag voor 1 van onze leden van Volksdansgroep Katwijk. Zij trouwde vandaag namelijk met haar Marion! Deze bijzondere gelegenheid konden we natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan. Daarom zijn enkele leden aanwezig geweest tijdens de bruiloft, en met de receptie hebben we met een grote groep leden een speciale bruiloftsdans uitgevoerd voor het bruidspaar. Hieronder een aantal foto’s van het mooie Bruidspaar.

 


dianne-marion-groot

Dianne en Marion: van harte gefeliciteerd, en wij wensen jullie heel veel geluk!

30/04/2008 Agenda update

De agenda is weer bijgewerkt. De datum voor de barbeque bij Lenie is nu bekend, en Volksdansgroep Katwijk gaat dit jaar een keertje op de toeristenmarkt staan met een kraam. Ook is er op 29 mei weer een inzameling van rommelmarktspullen. Voor meer informatie en exacte data en tijden, check de agendapagina.

21/04/2008 25 jaar lid!

Afgelopen woensdag is er opnieuw een lid in het zonnetje gezet: Wil Zwanenburg. Na 25 jaar gedanst te hebben bij onze vereniging, gaat zij ons nu verlaten wegens een verhuizing naar Friesland. De voorzitster van Volksdansgroep Katwijk heeft daarom een mooi gedicht opgedragen aan Wil, en ze heeft het speciale glas gekregen dat men krijgt bij 25 jaar lidmaatschap.

wilzwanenburg

Wil, we gaan je missen!

16/04/2008 Site updates!

Vandaag zijn er een aantal dingen vernieuwd op de site. Het intromuziekje, de agendapagina, de beginnerscursuspagina en er is een nieuwe pagina bijgekomen: de workshoppagina. Hierop staat informatie over de eerst volgende workshop die Volksdansgroep Katwijk organiseert, en er komt ook nog op te staan wie er in het verleden een workshop bij ons heeft gegeven.
Aanstaande 20 juni is er weer een Extra lange koopavond in het centrum van Katwijk. Hierbij zal Volksdansgroep Katwijk ook aanwezig zijn met optredens van de kindergroepen en de volwassenengroep.
Ook dit jaar zal er weer een beginnerscursus gestart worden. Op de beginnerscursuspagina staat meer informatie, en er staat hoe u zich kan opgeven.

11/04/2008 Agenda Update

De agendapagina is geupdate. Er staat aangegeven wanneer de les wel en niet door gaat (i.v.m. feestdagen / meivakantie), en er staat wanneer er weer geoefend kan worden voor de choreografie op de eerste woensdag van de maand. Bovendien kunnen er weer spullen ingeleverd worden voor de rommelmarkt op 24 april 2008. Voor meer informatie, zie de agendapagina.

31/03/2008 Nog meer foto’s van optreden Lorentzhof + Foto’s megamarkt

Inmiddels zijn er nog meer foto’s te bekijken van het optreden in Zorgcentrum Lorentzhof. Ze staan achter de foto’s op de pagina’s waar al eerder foto’s van dit optreden stonden. Dus om ook de nieuwe foto’s te bekijken, klik op Foto’s en daarna op 25 maart 2008 (de datum van het optreden).
Daarnaast stond Volksdansgroep Katwijk dit weekend met een kraam op de Megamarkt in de Groenoordhallen in Leiden. Ook hier zijn enkele foto’s van gemaakt, en die zijn ook te vinden op de fotopagina. Veel kijkplezier!

27/03/2008 Optreden Lorentzhof

Afgelopen dinsdagavond trad de volwassenengroep van Volksdansgroep Katwijk op in zorgcentrum Lorentzhof in Leiden. Er werd eerst een Hollandse serie gedanst, en daarna een Internationale serie, met bijpassende kostuums. Ook kregen de bewoners van het zorgcentrum de gelegenheid met ons mee te dansen. Het optreden verliep goed, en het was een erg gezellige avond. De foto’s staan online en zijn te vinden op de fotopagina.

26/03/2008 20 jaar lid!

Van Harte Gefeliciteerd!
20 jaar lid van Volksdansgroep Katwijk

20jaarlid
Tinie van der Neut, Thea Giesbers, Dianne van Klink en Wim Kuijper
Tijdens de algemene ledenvergadering werden deze leden in het zonnetje gezet, en kregen zij een mooie bos bloemen cadeau (zie bovenstaande foto).

17/02/2008 Update van de agenda

Het heeft even geduurd, maar de agenda is weer helemaal up-to-date! Aanstaande 25 maart geeft de volwassenengroep van Volksdansgroep Katwijk een optreden in Leiden. En de dag erna is er op woensdagavond weer de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering in de Krulder. Verder staan de data voor oefenen voor de choreografie en het extra oefenen voor het optreden ook genoteerd. Voor meer informatie over exacte locaties en tijden, zie de agendapagina.

 01/12/2007 Foto’s optreden, workshop en sinterklaasviering online

Afgelopen woensdag gaf Volksdansgroep Katwijk een optreden in Haarlem, in zorgcentrum Sint Jacob in de Hout. Hiervan zijn een aantal foto’s gemaakt, die nu ook te zien zijn op de site! (zie “Foto’s”)
En de foto’s van twee weken geleden met de workshop van Daniel Sandu zijn ook te bekijken op de fotopagina.
Gisteren heeft iedereen van de kindergroepen een cadeautje gekregen van sinterklaas. De pieten hadden een vergissing gemaakt en waren een dag te vroeg gekomen, maar ze hebben wel cadeautjes voor iedereen achtergelaten. Ook hiervan zijn foto’s die te zien zijn op de fotopagina. Veel kijkplezier!

04/11/2007 Workshop Roemeense dans van Daniel Sandu

Aanstaande woensdagavond 14 november wordt er bij Volksdansgroep Katwijk een workshop Roemeense dans gegeven door gastdocent Daniel Sandu! Ook niet-leden zijn hartelijk welkom op deze avond. De avond begint om 20:00 uur, en vind plaats in de grote zaal van zalencentrum Tripodia te Katwijk. Voor niet-leden bedraagt de entree 5 euro, en voor leden is deze avond gratis. Tot 14 november!

19/09/2007 Agenda update

De Agenda op deze site is vandaag geupdate. De updates zijn vooral belangrijk voor de volwassenengroep, dus check even de Agenda-pagina.

12/09/2007 Foto’s Doe Dans Festival 2007

De foto’s van het Doe Dans Festival 2007 staan online. Hierbij waren veel leden van Volksdansgroep Katwijk aanwezig, en daarom zijn er dus aardig wat foto’s gemaakt. Als iemand nog leuke foto’s heeft, kunnen die gemailt worden naar webmaster@volksdansgroepkatwijk.nl (zie ook de contactpagina). Om de foto’s te kunnen zien, klik in het menu op Foto’s.
Naast de foto’s op deze website zijn er ook mooie foto’s te zien op www.tempel-fotografie.nlvan het gehele festival.

27/08/2007 Beginnerscursus voor volwassenen en start nieuwe seizoen

Het einde van de zomervakantie nadert, en dat betekent dat het nieuwe volksdansseizoen er weer aankomt. De volwassenengroep begint weer met dansen op woensdagavond 5 september. En de kindergroepen beginnen op vrijdagavond 21 september. Voor plaats en tijden, kijk op de pagina’s over de Volwassenengroep en de Kindergroepen.
Voor volwassenen die interesse hebben in het leren van volksdansen is er 1 keer in de twee jaar een beginnerscursus. De beginnerscursus start op woensdagavond 12 september. Voor meer informatie over de beginnerscursus, klik op Beginnerscursus in het menu.

15/07/2007 Laatste les kindergroepen

Afgelopen vrijdagavond was het zover, de laatste les van dit seizoen voor de 3 kindergroepen. Deze les vond allereerst plaats op een andere locatie, namelijk “De Donk” in de Suurmondstaat te Katwijk. Zo was er iets meer ruimte om ook nog wat stoelen neer te zetten voor het publiek. Alle ouders, opa’s en oma’s, vrienden en bekenden mochten komen kijken bij de laatste les. De avond werd afgesloten met een door Irene Kooymans bedachte choreografie, uitgevoerd door de tienergroep (groep 3), en genaamd “Zacht zingt de zee…”. De hele avond zijn er foto’s gemaakt, en er staan alvast een aantal online op deze site. Zie ’13 juli 2007′ op de fotopagina.

11/07/2007 Foto’s van optredens volwassenengroep

De foto’s van de optredens van de volwassenengroep staan nu online! Op de fotopagina zijn foto’s te vinden van het optreden van afgelopen zaterdag 7 juli bij de Willem v.d. Bergh stichting, en het optreden bij Huize Salem van dinsdag 10 juli. Veel kijkplezier!

22/06/2007 Foto’s Kippenloop online

De foto’s van de Kippenloop van afgelopen zaterdag staan nu online op de fotopagina. Een flink aantal leden deed mee aan deze wandeltocht waarmee geld opgehaald wordt voor de KWF kankerbestrijding. De foto’s zijn gemaakt door Ruud & Willy. En 1 foto die online staat komt uit het Leidsch Dagblad. Daar stonden de leden van Volksdansgroep Katwijk die meeliepen met een grote kleurenfoto in!

14/06/2007 Tijdswijziging voor kindergroepen 1 en 2

Let op: de tijden zijn veranderd. Vanaf vrijdag 15 juni t/m het einde van dit dansseizoen zijn de danstijden voor kindergroepen 1 en 2 veranderd. Groep 1 danst vanaf nu van 19:00 uur tot 20:00 uur, en Groep 2 danst van 19:00 uur tot 20:15 uur. Dus zorg dat je op tijd komt!

05/06/2007 Meer foto’s van de premiere van de choreografie ‘Zacht zingt de zee…’

Ook de foto’s gemaakt door Ruud staan nu online. Bekijk ze via de fotopagina op deze site. Veel kijkplezier!

02/06/2007 Foto’s premiere choreografie ‘Zacht zingt de zee…’

De eerste foto’s van de premiere ‘Zacht zingt de zee…’, gemaakt door Willy, staan nu online! Kijk op de fotopagina om ze te kunnen bekijken. De foto’s gemaakt door Ruud komen ook binnenkort op deze site te staan, nog even geduld daarvoor.

30/05/2007 Foto’s van choreografie ‘Zacht zingt de zee…’

De eerste foto’s van de nieuwe choreografie van groep 3 staan online! De foto’s van de tryout van vandaag precies 1 week geleden zijn te vinden via de Fotopagina op deze site. De andere foto’s van de premiere afgelopen zaterdag zullen nog volgen. Hou dus de site in de gaten voor meer foto’s!

22/05/2007 Eerste optreden choreografie ‘Zacht zingt de zee…’ van de tienergroep!

Na maandenlange voorbereiding is het dan aanstaande zaterdag 26 mei zo ver. Irene, de dansdocente van de volwassenengroep heeft een choreografie bedacht voor onze tienergroep. Deze choreografie heeft als thema ‘Zacht zingt de zee…’. Het allereerste optreden hiervan zal aanstaande zaterdag plaatsvinden bij een instuif van volksdansgroep Nitsanim in Den Haag. De woensdag ervoor (de 23ste) wordt een generale repetitie gehouden voor leden van de volksdansgroep, zoals al eerder te lezen was op deze site.

18/05/2007 Generale Repetitie jongerenchoreografie

Aanstaande woensdagavond zal groep 3 van de kindergroepen een generale repetitie houden in het Tripodia te Katwijk. Dit zal plaatsvinden in de pauze (de volwassenengroep heeft op woensdagavond altijd les). Alle leden zijn hierbij van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen.

22/04/2007 Weekendje weg met de volwassenengroep

Vorig weekend is bijna iedereen van de volwassenengroep meegeweest naar Loon op Zand. Naar aanleiding van een eerder weekendje uit, leek het iedereen erg leuk om dit nog een keer te doen. En met succes! Het was ontzettend gezellig, en we hebben heel veel mazzel gehad met het mooie weer.

01/04/2007 Volksdansgroep Katwijk bestaat 32 jaar!

Het is vandaag 1 april, en dat betekent dat Volksdansgroep Katwijk vandaag precies 32 jaar bestaat! En dit is geen grapje… kijk maar op de ‘Ontstaan’ pagina.

30/03/2007 Nieuwe data voor inleveren van rommelmarktspullen & oefenen choreografie

Er zijn drie nieuwe data bekend geworden waarop mensen hun spullen kwijt kunnen, die Volksdansgroep Katwijk dan kan verkopen op rommelmarkten. Het inleveradres is Ambachtsweg 32A. Hier volgen de data:
donderdagavond 26 april, 31 mei en 28 juni. Eventueel komt er nog een datum bij. Deze informatie is ook terug te vinden in de Agenda.
Daarnaast nog een bericht voor de volwassenengroep: aanstaande woensdagavond is het weer de eerste van de maand, en dat betekent oefenen voor de choreografie. Wie wil is welkom om 19:30 uur, 4 april 2007.

23/03/2007 Agenda-update en contactpagina-update

Afgelopen dagen kan het zijn dat de site af en toe niet bereikbaar was. De oorzaak hiervan is onbekend, maar zover bekend is werkt alles nu weer zoals het hoort.
Er zijn twee updates geplaatst. Allereerst is de agenda bijgewerkt met belangrijke informatie voor de kindergroepen. Op de vrijdagavonden van 6 april, 13 april en 4 mei is er namelijk geen volksdansles. Dit is in verband met Goede Vrijdag, de Meivakantie en ook nog een weekendje uit van de juffen. Alle andere vrijdagen in de periode tot en met 11 mei wordt er wel gedanst.
Een week geleden vond de Algemende Ledenvergadering plaats voor leden van de volwassenengroep van Volksdansgroep Katwijk. Eén van de belangrijke mededelingen was dat het secretariaat is overgenomen door Margareth Messemaker (voorheen was het Tinie van der Neut). Dit heeft tot gevolg dat de contactgegevens op de contactpagina zijn gewijzigd. Het emailadres is hetzelfde gebleven (namelijkinfo@volksdansgroepkatwijk.nl), maar het telefoonnummer is gewijzigd. Kijk hiervoor op de contactpagina.

02/03/2007 Oefenen Choreografie voor volwassenengroep & Volksdansgroep Katwijk op de rommelmarkt

Aanstaande woensdagavond is er weer de mogelijkheid om de choreografie te oefenen. Hiervoor moet u 19:30 uur aanwezig zijn, dat is dus een half uurtje eerder dan normaal. Dus vergeet dit niet!
Daarnaast staat Volksdansgroep Katwijk binnenkort weer met een kraam op de rommelmarkt. Deze keer weer in de Groenoordhallen te Leiden. Het vind plaats op zaterdag 10 en zondag 11 maart aanstaande. Er zijn nog vrijwilligers nodig om de stand te bemannen, dus voel je je geroepen: meldt je even bij Wilma op woensdagavond!

04/02/2007 Locatiewijziging voor de volwassenengroep

Aanstaande 14 februari 2007 kan de volwassenengroep van Volksdansgroep Katwijk niet dansen in zalencentrum Tripodia te Katwijk. In plaats van het Tripodia, dansen we deze keer in Katwijk aan de Rijn. In een zaal van Tafeltennisverening (TTV) Rijnsoever aan de Sandtlaan nummer 54. Niet vergeten!

18/01/2007 Nieuwe Choreografie voor jongerengroep & updates website

Aanstaande vrijdag gaat de jongerengroep samen met Irene van start met het instuderen van een nieuwe choreografie. Het thema wordt “zee” (we blijven Katwijkers, nietwaar) en Tinie heeft al voorwerk gedaan door de dans “Sloshat tranim la Onyia” aan te leren. Ook is druk gewerkt aan het fabriceren van een zeemeermin, zoeken naar een visnet en er zal nog wel meer uit voortkomen. Van het weekend is Irene druk in de weer geweest met muziek uitzoeken en opnemen (o.a. van die ontspannende New Age CD’s met ruisende golven en echt: Niet alle golfgeluiden zijn hetzelfde!) het uitdenken van de vissersdans enz. Irene heeft er veel zin in en is benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden. Nou Irene, wij ook hoor!

Nog even een mededeling voor de jongerengroep zelf: vrijdag 19 januari, 2 februari en 9 februari zal Irene aanwezig zijn om de choreografie aan te leren. Zorg dat je die data zo vaak mogelijk aanwezig bent!

Updates op deze website
Er zijn wat kleine dingetjes verandert op de website. Zo zijn er enkele items toegevoegd aan de agendapagina, en is er een stukje informatie bijgekomen op de pagina over de Volwassenengroep, geschreven door Irene. Zie rechts hiernaast het menu om de pagina’s te vinden.

01/01/2007 Nieuwe site online!!!

Eindelijk is het zover! De nieuwe site van Volksdansgroep Katwijk is online! Er is maanden aan gewerkt, en nu was het moment dan eindelijk daar dat hij klaar was om online gezet te worden.. Ik hoop dat jullie hem mooi vinden, en dat al het werk niet voor niets is geweest. In de poll hiernaast kunt u uw mening geven. Alvast bedankt voor de moeite!
Groetjes,
Saskia Zweers (webmaster van deze site)